Beste Liefhebbers,
Al sinds mijn prille jeugd ben ik verzot op het eten van aardappels. Zo ad ik als kind vaak een bord gekookte piepers met roomboter. Later veranderde dit in een bord in roomboter gebakken aardappeltjes, dat nu is veranderd in twee maal per weekse zak PATAT. Het eten van aardappel in wat voor hoedanigheid dan ook is verworden tot een liefde, een passie en een kunstvorm. Zo eet ik graag aardappelsalade, aardappelgratin, puree en allerhande aan Avico producten. Maar ik raak toch altijd weer echt in vuur en vlam van een overheerlijke verse zak PATAT! Naast het vertellen over onze frietkot zullen we op deze site ook onze liefde voor de pieper bespreken, en wellicht zo een platform zijn voor andere liefhebbers.
Bij goede PATAT gaat het om de drie-eenheid van:
A- de aardappel
B- de olie
C- de Mayonaise
Bij elke PATAT soort liggen de verhoudingen en gebruikte producten anders. Zo bak je de Vlaamse frieten in ossenwit en gebruik je de bint als aardappel. Het geheel top je af met Belgische mayonaise. De PATAT die wij bakken en ook gaan bespreken is de OUDHOLLANDSE PATAT. Deze kenmerkt zich door het gebruik van een uit de Hollandse aarde getrokken pieper.
Deze dient in den schil gebakken te worden, in het liefst twee verschillende plantaardige oliƫn. Bij voorkeur is deze patat af getopt met een Zaanse of daarop lijkende Mayonaise.
ondertekend,
De Meester Bakker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten